tirsdag 25. mai 2010

Ungdomsgudstjeneste

Søndag kveld arrangerte en gruppe av de ungdommene vi jobber med en ungdomsgudstjeneste. Det var økumenisk, så ungdommer fra de andre kirkene i byen var også invitert. Dette er andre gangen siden vi kom hit at vi har hatt en slik ungdomsgudstjeneste. Målet er at det skal bli en fast ting, kanskje en eller to ganger i måneden.

En gruppe på tre ungdommer fikk ansvaret for å arrangere denne gudstjenesten, støttet og ledet av teamet. En stor del av målet vårt her i Barrow er nemlig at ungdommene selv skal vokse til å bli ledere, slik at de etterhvert kan drive ungdomsarbeidet til en viss grad selv.

Kvelden gikk kjempe bra, de utførte oppgavene de hadde planlagt og forberedt med glans. Temaet for kvelden var; tilgivelse, og vi så på historien om den bortkomne sønn. Først hadde de et par leker for å få alle involvert og engasjert; en liten "ice breaker". Så satt alle seg i en ring på gulvet og hørte på at Bibelhistorien ble lest. Deretter hadde jeg en liten andakt, og så delte en av dem noe. Etter det ble alle delt inn i grupper, hvor de lagde tanke-kart for å relatere tilgivelse inn i deres liv. Dette lagde de deretter et lite drama-stykke av, som alle fremførte. Etter mange bra fremførelser var det en lovsangs del, med litt forskjellige sanger. Til slutt var det bønn og velsiglense.

Selv om gruppa som arrangerte det var veldig nervøse og redde på forhånd gikk det veldig bra. Etterpå syntes de det var veldig gøy at de hadde fått det til, og at de hadde gjennomført det. Det er slike ting man vokser på. Og disse ungdommene vokser definitivt om dagen, det er godt å se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar