mandag 9. november 2009

Bonfire Night

Her om dagen feiret engelskmennene deres bonfire night, nærmere bestemt den 5. november. Det var utrolig gøy å få lov til å være med på feiringen her i Barrow!

For Sophie og meg begynte dagen med tre assemblys, som vi hadde sammen med en av prestene, Derek. Det vil si at vi hadde tre morgensamlinger på tre forskjellige skoler. Det er virkelig imponerende å se barn fra fire til tolv år marsjere inn i The Assemly Hall i uniformer, på fine rekker og i fast rekkefølge, for er disiplin! Siden det var den store dagen hadde vi et opplegg om hvorfor man feirer bonfire night, noe som også innebar en quiz. For noen engasjerte og gode unger, de ga virkelig alt på quizen - for et konkurranseinstinkt! Kort fortalt var det, under King James the first, uroligheter mellom katolikkene og protestantene. En ung mann ved navn Guy Forks, som var en del av en katolsk opprørsgruppe, planla å sprenge parlamentet. Dette fikk kongen nyss om, så Guy Forks ble funnet før han fikk gjort noe, og deretter hengt.

Bonfire night feiringen her i Barrow var skikkelig koselig. En opplevelse, stemningen var på topp! Når klokka nærmet seg 18, kledde vi på oss masse varme klær, og så gikk vi ned til en rugby bane i nærheten. Det var en hel strøm av mennesker som gikk dit for å være med på feiringen. Når vi kom dit brant de et stort bål, som hadde en dukke på en pinne i midten (det er den delen jeg ikke helt forstår da, siden Guy Forks ble hengt, og ikke brent, er det vel ikke nødvendig å brenne en dukke på bålet hvert år? Men men..!) I tillegg var det masse fyrverkeri! Jeg koste meg mens jeg så på fyrverkeriet, det var så vakkert. Masse forskjellig, mye jeg aldri hadde sett før - det var alle mulige varianter for å si det sånn. Det holdt på lenge, og publikum stod og sa: ooo, åhhhh og wooow, i kor. Siden Barrow er en liten by har vi fort blitt kjent med mange folk, og det kjekkeste med hele kvelden var det å møte så mange kjentfolk der. "Hele" byen var samlet og koste seg med å prate med kjente og se på fyrverkeriet sammen. Sjarm i høyeste grad! :) Etterpå dro vi en god gjeng hjem til presten og fikk suppe, pølser, kaker og te (masse te..). Der satt vi og pratet, store og små, helt til vi ble trøtte og gikk hjem. En super dag spør du meg! Skulle nesten ønske at noen hadde prøvd å sprenge regjeringen i Norge, slik at vi og kunne hatt en slik feiring :P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar