søndag 25. oktober 2009

Messy Marks!Fellesskap. Glede. Tjene. I en av kirkene vi jobber med, St. Marks Church, har de noe de kaller for Messy Marks en gang i måneden. Det er en etter middag hvor mange barnefamilier i Barrow har sin kirketid. Hele familien er velkommen. Det er aktiviteter for store og små, man får høre om Jesus, og det hele avsluttes med et felles måltid.
Denne onsdagen hadde vi om Ruth og Naomi, i forhold til vennskap og høsttakkefesten. Opplegget var fra 15 til 18 i kirken, som ble gjort om fra vanlig "kjedelig" kirkerom, til et gøyalt og avslappet møtested. I et av rommene var det masse forskjellige kunst- og håndtverkting. her kunne barna få lage flere forskjellige ting, gjerne linket til dagens Bibelhistorie. I et annet rom var det tatt fram Tv og playstation, i en annen del spill og puslespill, og i en annen del masse forskjellige leker - alt fra sklie til byggeklosser. Med andre ord; noe å gjøre for hele familien! På kjøkkenet stod det noen gode damer fra kirken som laga mat til de ca 120 menneskene som var der. de stod på kjøkkenet i mange timer og forberedte middagen, og etter den var blitt servert, en god del timer med oppvasken (for hånd!). Takk Gud for slike mennesker tenker jeg da, som faktisk gjør det helt frivillig, fordi di til tjene andre. Det er bare å bøye seg i støvet.
Sophie og jeg hadde ansvar for en av hobbyaktivitetene, nemlig det å lage vennskapsarmbånd, fordi Gud binder venner sammen (Ruth og Naomi). Vi hadde laget en del halvferdige armbånd, fordi det ante oss at ikke alle barna hadde tålmodighet til å sitte i ro i evigheter med det. Noe som stemte med noen, mens andre barn igjen ville lage flere armbånd til og med. Vi koste oss både de og vi tror jeg! Andakten denne gangen ble gjort med dukketeater, og Bibelteksten var Ruth 1,1 - 4,22. Etterfulgt av en barnesang med en dans til. Så var det middagen som stod for tur, og vi som hadde hatt de forskjellige aktivitetene ble da servitører og serverte middagen.
Selv har jeg aldri vært med på noe lignende opplegg, og det er virkelig beundringsverdig at de får det til gang etter gang. Det ligger mye planlegging og forberedelser bak hver Messy Marks, men jammen blir det bra også! Som jeg sa, jeg må bare bøye meg i støvet for alle de flinke, gode og ivrige frivillige som er med på å gjøre dette en gang i måneden. For mange av de familiene som kommer der dette en av de få gangene hvor hele familien gjør noe i sammen, spiser et ordentlig måltid i sammen, eller er i kirken i det hele tatt. det er et flott arbeid, og det er kjempe gøy å få lov å være med på det! Og så er de jo så søte barna da :)

1 kommentar:

  1. Oisann, ble visst litt rot med bildene og teksten her, var ikke helt sånn det skulle bli, men men! :P

    SvarSlett