torsdag 10. juni 2010

Besøk på skoler

En av de tingene vi har slitt mye med i løpet av året har vært å komme i kontakt- og samarbeide med de forskjellige ungdomsskolene i byen. Skolen er det ene stedet alle er, så det er et ypperlig sted å begynne for å skape en link, og for få kontakt med ungdommene. Men det har vært lettere sagt enn gjort! Etterhvert har vi fått til en ukentlig lunch club i samardeid med NISCU, (en organisasjon lignende laget i Norge), på en av ungdomsskolene, eller seconrdary schools som det egentlig heter, noe som er en bra start.

I motsetning til ungdomsskolene er det veldig mye lettere å få kontakt med og komme inn på barneskolene. Vi har derfor kommet fram til at det å besøke year 6 in primary schools, (dette vil tilsvare 7. klasse på barneskolen), vil være en bra ting å gjøre før sommeren, det er disse som skal videre opp til secondary i september. På den måten kan vi få vist hvem vi er og hva vi gjør, komme i kontakt med ungdommene rett og slett.

Derfor har vi de siste par ukene hatt en del skoletimer i forskjellige 7. klasser. Vi har hatt forskjellige temaer linket til norsk kultur, samt etikk og moral. Vi har bl.a. lært dem å danse norsk folkedans, de har blitt utfordret til å smake norsk brunost, vi har laget vafler, vist film og musikk, hatt presentasjoner, aktiviteter og oppgaver. Selv syns jeg dette er kjempe kjekt å holde på med! De er jo så herlige når de er 11 år, og veldig interessert. En ting som har gått igjen i de forskjellige klassene har vært at brunost har smakt helt forferdelig, men når de ser film og bilder om hvordan det ser ut i Norge får de veldig lyst til å dra dit. Og det gir meg bitte-litt hjemlengsel også må jeg innrømme :P

3 kommentarer:

 1. Dette høres kjempe spennende ut, Therese!! Stå på! Tenk at du får være med på så viktig arbeid!! :)
  Når reiser du hjem til Norge da? Jeg må innrømme at jeg begynner å bli reiseklar:)
  Vi sees i sommer=)

  klem fra Japan-Silje:)

  SvarSlett
 2. Det er sant ;) Jeg reiser den 27. juni! Er veldig splitta; har lyst til å følge ting opp her, men samtidig gleder jeg meg kjempe masse til å komme hjem til alle sammen! :) Når drar du hjem da Silje? Var det sånn at du skulle bli et år til? Klemklem!

  SvarSlett
 3. Ja, jeg blir et år til:) Det er derfor jeg gleder meg til å komme hjem, fordi jeg vet jeg skal ut igjen=) Som du sier, spennende å følge ting opp!!!
  Jeg reiser neste uke, den 24 juni=)
  Vi sees i Norge snart da=) Åpta=) Yohooo!!!
  Ha det bra så lenge! Nyt de siste dagene så godt du kan! Og husk at det er ikke så langt å reise på besøk, om du skulle savne dem for mye:)
  Guds fred <3

  SvarSlett